SEO = sökoptimering

Att rankas högt
Hur ska Du lyckas ta dig igenom bruset av sidor och sajter som blomstrar på internet?
Att nå högt i sökmotorernas rankning käver sökoptimering – SEO (search engine optimization) genom content writingDet krävs idag genomtänkt och välkomponerat innehåll på din sajt, din blogg eller i din artikel för att snappas upp av sökmotorerna.

Användare
En sökmotor (search engine) vill att frasen/nyckelordet som du söker på ska bli så relevant som möjligt för dig som söker. Exempelvis om du vill få tag på en “content writer” till din webbplats och söker på den frasen, ska förslag på sidor med information om skribenter/content writers självklart komma upp.

sökoptimering

Webbplatsägare
Du som webbplatsägare vill ha så många besökare som möjligt till din sajt/webbsida.

Idag görs detta genom att producera relevant innehåll på webbplatsen. Eftersom sökmotorerna utvecklas i snabb takt för att förbättra sökresultatens relevans måste webbplatsägaren hitta nya sätt och metoder för att se till att deras hemsida uppfattas som intressant för sökmotorerna genom just SEO – sökoptimering.


Tidigare fungerade det att med ganska enkla metoder sökoptimera en webbsidas “rankning” hos sökmotorerna.
Genom att lägga in en massa ord, så kallade metataggar, (helt irrelevanta för webbsidan) och som inte syntes på själva webbsidan men som sökmotorerna snappade upp, kunde en sida rankas högt.
Men ur användarens perspektiv blev resultatet dessvärre ointressant då frasen man sökt på inte stämde överens med webbsideförslagen som visasades bland sökresultaten.

Nu
Idag rankas webbplatser på ett helt annat sätt.
En webbsida måste numera vara unik och med kvalitativt och relevant innehåll för att nå ett högt resultat hos sökmotorerna.
Att använda en content writer, som skapar intressanta och passande texter och samtidigt använder ”rätt” fraser och nyckelord för att optimera sökmotorernas höga krav på innehållet, kommer göra att just din webbplats kommer nå ut.

Har du vidare funderingar kring sökoptimering, kontakta Martina.