Martina – content writer

Kommunikation på webben är min specialitet!
Som content writer skriver jag målgruppsanpassat och med fokus på sökoptimering.
Jag är van att arbeta med olika typer av texter. Blogginlägg, Nyhetsuppdateringar, Reklamtexter, Informationsmaterial, Faktatexter, Handledningar, Nyhetsbrev, Översättning av text eller hel webbsajt (sve/eng eller eng/sve). Jag kan hjälpa Dig att nå goda resultat inom ”web content marketing”.

Bakgrund
Jag har jobbat som projektledare, pedagog och content writer på e-learningsajten UngaFakta. Jag har stor erfarenhet av att producera webbaserat material och skriver meningsfulla och intressanta texter som anpassas efter Dina behov. Kunskap i sökoptimering (SEO), i min roll som content writer, är lika viktig som själva textförfattandet och vill Du se hur UngaFakta har lyckats så prova gärna googla på något av nedanstående ämnen för att se att UngaFakta ligger på första, andra eller tredje plats i sökresultatet.

en sajt för nyfikna

Vad är UngaFakta?
UngaFakta är webbaserat lärande som riktar sig mot vetgiriga barn och ungdomar och som producerar faktaämnen som intresserar, till exempel: vikingar, riddare, naturväsen, pirater, världshaven, grekisk mytologi, vampyrer osv, osv.

Att älska det man gör
Jag har skrivit så länge jag kan minnas. Det började med små korta sagor i sexårsåldern men som ganska snart gick över i massproduktion av sånger då jag relativt tidigt bestämde mig för att bli rockstjärna??!! 🙂

Under hela min skoltid fortsatte jag att producera text och musik och spelade och sjöng i ett antal band. Efter gymnasiet lyckades jag få jobb som producent och musiker i en teaterförening och hade några roliga år där musiken fick stort utrymme. Nästan lika stark som drömmen att bli rockstjärna, var drömmen om att en dag kunna bo och leva med sommar året om. Tankarna om en utlandsflytt växte sig starkare och starkare och med make och två små barn flyttade familjen till Västindien och ett enkelt småbarnsliv utan vinterkläder och snöblask.

Några år senare hamnade vi i Sverige igen och jag fördelade tiden mellan högskolestudier och extraknäck som lärarvikarie. Plötsligt dök jobbet som projektledare, pedagog och skribent på UngaFakta upp och det blev kärlek vid första ögonkastet. De första åren arbetade jag från kontoret i Sverige. Men, när ännu en utlandsflytt blev en möjlighet för familjen, denna gången till Malta, var det svårt att tacka nej. Jag fick chansen att ta med mig jobbet och pendlade hem vid behov. Fyra timmar på flyget är faktiskt inte värre än att ta sig mellan Stockholm och Göteborg.

Att kunna ta med sig jobbet som content writer till solen är en av de fantastiska fördelarna med ett webbaserat yrke.
Jag skriver lika gärna på engelska som på svenska då jag bott i engelskspråkiga länder större delen av mitt vuxna liv. De senaste sex åren har jag bott och arbetat från underbara Malta. 

På Malta är det fest

Fest i St Julians